HKP Saneeraus
Uusi yritys – vanhat tekijät

Kuten moni hieno asia Suomessa, myös tämä tarina alkaa saunan lauteilta. Yhteistä rakennusprojektia työstävät Marko Korhonen ja Sami Pyylöniemi tulivat hyvin toimeen ja erään rentouttavan löylyhetken lomassa he ryhtyivät pohtimaan yrityksen perustamista.

Kahden kovan luokan tekijän yhteenlaskettu kokemus rakennus- ja putkiremonttialalta hipoi 50 vuotta. Markolla oli haaveena tehdä jotain omaa muille tekemisen sijaan ja Sami puolestaan kaipasi vastuun jakamista jonkun toisen osaajan kanssa. 2020 tammikuussa HKP Saneerauksen toiminta alkoi. Muutama kuukausi myöhemmin mukaan tuli myös Juho Vainikka hoitamaan projektipäällikön roolia.

Saman vuoden maaliskuussa maailman tilanne muuttui radikaalisti koronan rantautuessa myös Suomeen. Vaikka yritys olikin tuoreen vihreä, tekijöiden vankka kokemus kantoi hedelmää: hyvin tehty työ ja vuosien varrella tarttuneet asiakkuudet saattoivat uunituoreen HKP Saneerauksen koronan yli. 

HKP saneeraus on ketterä ja nopea toimisto pienen, tiiviin ja osaavan porukan ansiosta. Hyvien yhteistyökumppaneiden verkosto ja aidosti asiakkaista välittävä asenne tuovat tekemiseen varmuutta sekä laatua. 

Vaikka tämä tarina onkin vasta alkanut, on asiakkaille luvassa ammattitaitoista ja väkevää osaamista. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous teidän kohteellenne!HKP:n ydintiimi

HKP:n henkilöstö on monessa liemessä keitetty rautaisten ammattilaisten yhteen hitsautunut tiimi. Taustalta löytyy Suomenkin mittakaavassa isoja projekteja, onnistumisia ja tietysti epäonnistumisia. Kaikesta on kuitenkin kunnialla selvitty ja opittu matkan varrella välttämään ne sudenkuopat, joita näissä välillä hyvinkin eksoottisissa projekteissa voi tulla vastaan. Niin isoa hanketta kun linjasaneeraus ei kannata antaa alalle rynnänneiden ns. ”uus”ammattilaisten tehtäväksi.

Marko Korhonen

Toimitusjohtaja

0400 940 688

marko[.]korhonen[@]hkpsaneeraus.fi


Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana putkiremonttien tekeminen on muuttunut paljon. Asukkaat ja osakkaat odottavat lopputulokselta paljon ja he ovat usein myös tietoisia sisustuksellisista elementeistä. Tämän tietää erittäin hyvin Marko Korhonen, HKP Saneerauksen toimitusjohtaja, joka on rakentanut uraa putkiremonttien parissa muutaman vuosikymmenen ajan. 

“Jo vuonna 2001 opin, että kaikki työ kannattaa tehdä hyvin tai muuten sen löytää edestä”, Marko kuvailee. Nyt yli 70 työmaata nähneenä hänen ammattitaitonsa on vankalla pohjalla ja verkostot osaaviin tekijöihin ovat laajat. Monikaan asia putkiremonteissa ei enää yllätä.

“Tärkeintä on olla rehellinen ja auttaa asiakasta tekemään hyviä päätöksiä, jotka johtavat asunnon arvon nousuun. Se on yhteinen tavoite!”, Marko painottaa.


Sami Pyylöniemi

Työpäällikkö

040 580 6225

sami[.]pyyloniemi[@]hkpsaneeraus.fi


Jos Marko on nähnyt 20 vuoden aikana alan kehittymisen, Sami Pyylöniemellä on tähän vielä 10 vuotta yliotetta. Vuonna 1991 rakennusalalla aloittanut Sami on tehnyt ja nähnyt valtavasti erilaisia rakennusprojekteja. Yrittäjäksi hän ryhtyi vuonna 2002, jolloin hän teki paljon asioita yksin. Kun tilaisuus perustaa yhteinen yritys Markon kanssa tuli, tuntui vastuun jakaminen toisen osaajan kanssa hyvältä. Nyt Sami on HKP Saneerauksen työpäällikkö.

“Kun tehdään putkiremonttia, on tärkeää muistaa, että työ tehdään asiakkaalle ja asukkaalle. Ihminen, joka saa asua remontoidussa asunnossa työn jälkeen on tärkeässä roolissa”, Sami kertoo.

Vaikka työvuosia on kertynyt mittariin kiitettävästi, Sami painottaa oppimisen asenteen tärkeyttä. Ajat, materiaalit ja ihmisten vaatimustasot muuttuvat, joten on oleellista säilyttää tuore näkemys alasta kokonaisuutena, jotta asiakaspalvelu sujuu mahdollisimman hyvin ja kilpailukyky pysyy.


Juho Vainikka

Projektipäällikkö

040 687 6162

juho[.]vainikka@hkpsaneeraus.fi


“Valmistuin vuonna 1997 kokiksi, mutten tehnyt päivääkään niitä töitä. Veri veti raksalle ja sillä tiellä ollaan edelleen”, Juho Vainikka, HKP Saneerauksen projektipäällikkö, kertoo omasta urastaan. Hän on ollut mukana monissa eri yrityksissä tehden pääosin putkisaneerauksia viimeisen 18 vuoden ajan. Markon hän tapasi yhteisessä projektissa vuonna 2005.

Projektipäällikkönä Juho kokee, että asiakkaan luottamus on se tärkein asia. Työmaa on hoidettava hyvin, jotta yhteispeli sujuu ja lopputulos palvelee kaikkia aina työn tekijöistä remontoituun asuntoon muuttaviin asti. Juho nauttii saadessaan tehdä töitä monipuolisten ja erilaisten projektien ja ihmisten parissa.

“Koti on tärkeä paikka monelle, joten työn laadulla on iso merkitys. Rakentaminen on käsityötä, jolla on korkea laatukriteeri hyvästä syystä”. HKP Saneeraus Oy

Castreninkatu 10

00530 Helsinki


0400 940 688

marko[.]korhonen@hkpsaneeraus[piste]fi